Askerlik muayenesi için ilk nereye gidilir?
1 Başlamadan önce… Bu muayeneler öncelikle hizmet dalının bağlı olduğu (varsa) aile hekimi veya en yakın resmi sivil sağlık kuruluşundaki bireysel hekim tarafından yapılacaktır.
Askerlik muayenesinde ne yapıyorlar?
Sorumlu kişilerin genel fiziksel durumu doktorlar tarafından kontrol edilerek uzuvlarında herhangi bir kusur, ortopedik engel, görme ve işitme kaybı, ameliyat izi, kesik, düztabanlık vb. olup olmadığı tespit edilir.
Askerlik muayenesi için askerlik şubesine gitmeye gerek var mı?
E-devlet üzerinden yoklama ve nakil işlemlerini gerçekleştirenlerin herhangi bir konuda askerlik şubesine başvurmalarına gerek kalmıyor.
Aile hekimi askerlik muayenesinde ne yapar?
GP AHBS’den; Sağlık Bakanlığı’ndan alınan belge numarası ve yükümlünün fotoğrafının yer aldığı askerlik yetki raporunu yazdırır, onaylar ve yükümlüye teslim eder. Yükümlü, raporuyla birlikte askerlik şubesine giderek işleme devam eder.
Muayene olduktan sonra kaç gün sonra askere gidilir?
Yoklamadan sonra ne zaman askerlik hizmetine gidebilirsiniz? Yoklamadan sonra, askerlik hizmetinin uzunluğu tebligatta belirtilen tarihe göre belirlenir. Tebligatlar yoklamadan yaklaşık 6-12 ay sonra teslim edilir.
Askerlik sağlık muayenesi nerede yapılır?
Sağlık muayeneleri yükümlünün kayıtlı olduğu aile hekimi tarafından yapılır. Kayıtlı aile hekimi olmayan sigortalılar; Aile hekimliği tanımlaması hastanın belediye sağlık ocağına veya il/ilçe sağlık müdürlüklerine sevk edilmesiyle yapılır.
Askerde uyuz olunca ne olur?
Askerlik yaparken uyuz hastalığına yakalanırsanız karantinaya alınırsınız. Karantinanın uzunluğu tedavinin uzunluğuna bağlıdır. Karantina sırasında diğer askerlerden ayrı bir ortamda yaşayacak ve tedavi göreceksiniz.
Askerlik muayenesinde hangi testler yapılır?
İşe giriş sağlık raporu alınırken idrar tahlili, görme testi, işitme testi, kan sayımı, akciğer grafisi, solunum fonksiyon testi ve taşıyıcılık muayeneleri yapılır.
Askerlik için muayene oldum ne yapmam gerekiyor?
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre, daha önce sağlık kuruluşundan (varsa) aldığınız sağlık raporlarıyla birlikte kayıtlı olduğunuz aile hekimine giderek askerlik sağlık muayenesinden geçmeniz ve “Askerlik Katılım Belgesi” almanız gerekmektedir.
Askerlik muayenesi ne kadar sürede onaylanır?
Genel sağlık muayenesinden sonra askerlik şubesi muayeneyi online olarak onaylıyor (maksimum 2-3 iş günü içerisinde onaylanıyor).
Muayene olduktan sonra tecil olur mu?
Sınav sonrasında erteleme işlemleri mümkündür.
Askere giderken hangi evraklar gerekli?
Askerlik için alınması gereken belgeler (son katılım) Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartınız veya fotokopisi. Mesleğinizi gösteren YÖK veya MEB onaylı belgenin aslı ve fotokopisi. Spor kariyeriniz varsa spor lisansı. Spor lisansınız varsa sürücü belgenizin aslı ve fotokopisi.
Asker sağlık kontrolünde neye bakıyorlar?
Genel muayene bilgileri alınacak ve hayati ölçümler alınacaktır. Kilo, boy, kan grubu, kan basıncı ve vücut ısısı ölçülecektir. Kilo ve boy ile ölçülen vücut kitle endeksiniz uygun sınırlar içinde değilse, geçici bir sağlık otoritesine veya hastaneye sevk edileceksiniz.
Askerlik muayenesinde soyuyorlar mı?
Türkiye’de askerlik hizmetine başlamadan önce askerlik yapması gereken gençlerin yaygın sorunları yeni bir düzenlemeyle sona eriyor. 1986’dan kalma düzenleme değiştirildi. Askerler artık çıplak soyulup tıbbi muayeneye tabi tutulmuyor. Boy ve kilo ölçülüyor.
Asker kaçağı para cezası ne kadar?
Katılım kaçırma cezası, katılım gerekliliklerine uymayanlara verilen bir para cezasıdır. 2024’ten itibaren katılım kaçırma cezası, devamsızlık günü başına 64,37 TL ve kendiliğinden gelenler için 32,18 TL olacaktır.
Aile hekimi askerlik muayenesi olduktan sonra ne yapılır?
Aile hekiminiz belirlendikten sonra e-devlet üzerinden veya en yakın askerlik şubesine başvuru yaparak başvuru sürecinizi başlatabilirsiniz.
Askere giderken hangi evraklar gerekli?
Askerlik için alınması gereken belgeler (son katılım) Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartınız veya fotokopisi. Mesleğinizi gösteren YÖK veya MEB onaylı belgenin aslı ve fotokopisi. Spor kariyeriniz varsa spor lisansı. Spor lisansınız varsa sürücü belgenizin aslı ve fotokopisi.
Askeri sağlık raporu alırken nelere bakılıyor?
a) Akciğer radyografisi, direkt idrar yolu röntgeni. b) HBsAg, anti-HCV, anti-HIV. c) Tam kan sayımı ve sedimentasyon. d) Tam idrar tahlili. d) Kanda üre ve kreatinin, AST, ALT, ALP, bilirubinler, TSH, LDH, total kolesterol, trigliseridler.
Askerlik hizmet tercihi nereden yapılır?
Askerlik tercihi, askerlik hizmetini yapan kişilerin belirli bir bölgede veya hizmette görev almak için verdiği bir karardır. Bu tercih, askere katılmak için başvururken veya e-devlet aracılığıyla yapılabilir.