İçeriğe geç

Çınar Dergisi Kime Ait

Cinaralti dergisi kime aittir?

Derginin bu ilk döneminde sahibi, yayın yönetmeni ve yazı işleri müdürü Orhan Seyfi Orhon’du. İki yıllık bir aradan sonra 1948’de tekrar yayımlanan derginin ikinci döneminde sahibi ve yazı işleri müdürü Yusuf Ziya Ortaç, yazı işleri müdürü ise Adnan Tahir Güntan’dı.

Çınaraltı dergisi hangi topluluk?

Hisarcılar, Cumhuriyet döneminde Türk edebiyatının şiir ekolüne mensup şair ve yazarlardan oluşan bir topluluktur. Hisarcılar, Garip akımına karşı çıkarak ilk şiirlerini Çınaraltı dergisinde yayımladı.

Şebnem dergisi kime ait?

Şebnem Dergisi, 2002 yılında “Kadın ve Aile Dergisi” alt başlığıyla yayınlanan bir dergidir. İstanbul’da yayınlanan derginin yayıncısı Abdullah Sert’tir. Genel yayın yönetmeni Ömer Faruk Demireşik’tir.

Kafa dergisi kime ait?

Dergide yazan ve çizen isimler: Kerimcan Kamal (2014’ten beri) Candaş Tolga Işık (2014’ten beri) Sunay Akın (2014’ten beri) İlber Ortaylı (2014’ten beri) Can Dündar (2014’ten beri) Ataol Behramoğlu (2014’ten beri) (bugün) Özgür Amed (2014-bugün)Can Yılmaz (2014-bugün)Daha fazla yazı…

Çınaraltı Yayınları kimin?

Orhan Seyfi Orhon’un editörlüğünü yaptığı haftalık Türkçü fikir ve sanat dergisi. 9 Ağustos 1941 ile 9 Haziran 1948 arasında toplam 161 sayı yayımlandı. Yayın dönemi üç dönemi kapsayan derginin ilk yayın dönemi 9 Ağustos 1941 ile 15 Temmuz 1944 tarihleri ​​arasındadır.

Çınaraltı dergisi kime ait?

Çınaraltı, 1941-1948 yılları arasında yayımlanan haftalık Türkçü fikir ve sanat dergisidir. Editörlüğünü Orhan Seyfi Orhon ve Yusuf Ziya Ortaç’ın yaptığı dergi, 9 Ağustos 1941-9 Haziran 1948 tarihleri ​​arasında düzenli aralıklarla yayımlanmış ve toplam 161 sayı çıkmıştır.

Hisarcılar hangi dergi?

Hisar, 1950-1980 yılları arasında Ankara’da yayınlanan aylık bir fikir, edebiyat ve sanat dergisidir. Türk dergi tarihinin en uzun soluklu dergilerinden biridir. Bu dergi etrafında toplanan şairlere Türk edebiyatında “Hisarcılar” denir.

Çınar Altı kimin eseri?

Ziya Gökalp’in vefatından önceki son yazıları 8 Mayıs 1924’te Cumhuriyet gazetesinde yayımlandı. Genellikle “Çınaraltı” başlığıyla yayınlanan bu yazılar o dönemde büyük ilgi uyandırdı.

Her ay ve Çınaraltı kimin eseri?

Orhon’un gazeteciliğe tam olarak girişi 1922 yılında Yusuf Ziya ile birlikte kurduğu Akbaba dergisi ile oldu. Cumhuriyet yıllarında Papağan (1924), Güneş (1927), Yeni Kalem (1927) gibi gazete ve dergiler çıkardı. , Karagöz (1927), Ayda Bir (1935), Her Ay (1937), Çınaraltı (1941) ve Yeni Çağ (1946) (Donbay 2009: 26).

Akbaba Dergisi kime ait?

Beş Hececiler adı verilen edebiyat akımının iki önemli ismi Yusuf Ziya Ortaç ve Orhan Seyfi Orhon tarafından 1922 yılında kurulmuş; birkaç kez kesintiye uğrasa da 1977 yılına kadar yayın hayatını sürdürmüş ve iki bin civarında sayı yayımlanmıştır.

Kalem Dergisi kime ait?

Dergiye dair notlar: Dergi 13-14. Bu sayıyla birlikte ikinci yayın dönemi başlamış, sahibi değişerek Lütfi Altınsu olmuştur. I. Yayın döneminin sahibi Hüseyin Çöloğlu’dur.

Altın çocuk dergisi hangi cemaatin?

Tarihçe ve içerik. Yayın, Musa Topbaş’ın örgütlediği Erenköy cemaatinin İstanbul şubesi tarafından 1986’da başladı. İlk sayısı Mart 1986’da çıktı. Altınoluk, İslamcı bir çizgide Türkçe içerikle yayın yapıyor.

Diken dergisi kime ait?

Diken, Sedat Simavi’nin İstanbul’da yayımladığı edebi ve siyasi mizah dergisi (30 Ekim 1918 – 19 Eylül 1920). Başlangıçta 15 günde bir yayımlanan dergi daha sonra haftalık yayına dönüşmüş ve 72 sayı basılmıştır.

Insanlık dergisi kime ait?

Derginin sahibi Hasan Tanrıkut’un “yeni bir insanlık” kurma idealiyle formüle ettiği bu talepler, derginin şiirlerinde karşılığını buluyor gibi görünse de, bu durum, iddianın uzantısı olarak üretilen şiirlerden değil, şairlerin bireysel tavrını yansıtan lirik atmosferden kaynaklanmaktadır.

Ot dergisi sahibi kim?

OT, edebiyat, sinema, düşünce ve popüler kültür gibi birçok kategoride yayın yapan bir dergidir. İlk sayısı Mart 2013’te yayınlanmıştır. Kurucusu ve editörü Dündar Hızal’dır ve Metin Üstündağ önde gelen isimlerden biridir.

Çınar Altı kimin eseri?

Ziya Gökalp’in vefatından önceki son yazıları 8 Mayıs 1924’te Cumhuriyet gazetesinde yayımlandı. Genellikle “Çınaraltı” başlığıyla yayınlanan bu yazılar o dönemde büyük ilgi uyandırdı.

Dergah kime ait?

Dergah, Mondros ateşkesi sırasında Yahya Kemal tarafından kurulan bir edebiyat dergisidir. Derginin yazarları arasında Ahmet Hamdi Tanpınar, Nurullah Ataç, Ahmet Kutsi Tecer ve Abdülhak Şinasi Hisar gibi isimler yer aldı.

Çağlayan dergisi kime ait?

Çağlayan, Orhan Şaik Gökyay’ın Ekim 1925 ile Mayıs 1926 arasında Balıkesir’de çıkardığı dergidir. Dil Devrimi’nden önceki mektupları kullanarak, her on beş günde bir olmak üzere toplam on beş sayı yayınlanmıştır. Derginin kapağında “Edebiyat, İlim Dergisi” ibaresi yer almaktadır.

Ilk mizah dergisi kim yazdı?

Mizah dergilerinin tarihsel gelişimi konusunda farklı yaklaşımlar bulunmakla birlikte basının tarihi konusunda kaynakların büyük çoğunluğu Teodor Kasab’ın editörlüğünü yaptığı Diyogen dergisi, yazılı mizahın dönemi ve ilk Türkçe mizah dergisi ile başlamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir