İçeriğe geç

E Devlet Üzerinden Elektrik Aboneliği Nasıl Alınır

Elektrik, su ve doğalgaz aboneliği e-devlet nasıl yapılır?

Sistem giriş seçeneklerinden birini seçerek e-Devlet’e girin. Aboneliğin yapılacağı şehri seçin. Açılan sayfada size hizmet verecek firmayı seçtikten sonra “Yeni abonelik başvurusu ve takibi” sekmesini seçerek yeni başvurunuzu yapabilirsiniz.

E-devletten elektrik aboneliği nasıl alınır?

E-devlet üzerinden elektrik aboneliği açmak için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti’ne kayıt olmanız gerekmektedir. Sisteme kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapmalısınız. Daha sonra açılan sayfada bölgenizdeki elektrik şirketinin adını girip “Bireysel Abonelik Başvurusu” bölümüne tıklayıp “Yeni Başvuru” butonuna tıklayabilirsiniz.

Elektrik aboneliği online yapılır mı?

Abonelik taleplerinizi fiziksel servis noktalarımızdan veya online kanallarımız üzerinden her yerden kolayca yapabilirsiniz. Aboneliğinizi başlatmak için bağlantı sözleşmesini ve perakende sözleşmesini imzalamanız yeterlidir.

Elektrik aboneliği kaç para 2024?

Yönetim Kurulu, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulanacak sigorta birim fiyatlarının, sanayi, kamu ve özel sektör abone grupları için kilovatsaat başına 387 lira 10 kuruş, özel sektör aboneleri için 136 lira 20 kuruş, şehit aileleri ve gazi/mülkiyete intikal etmiş kişiler için 68 lira 20 kuruş, sanayi, kamu ve özel sektör abone grupları için ise 183 lira 10 kuruş/kilovatsaat olarak belirlenmesini kararlaştırdı.

Doğal gaz aboneliği kaç para 2024?

Sıkça Sorulan Sorular2024 YILI FİYATLARIAbone bağlantı bedeli (0-200 m2 arası)₺4.149,60İlave abone bağlantı bedeli (TL/100m2)₺3.609,60₺2.

Elektrik, su ve doğalgaz aboneliği nasıl üstüne alınır?

Abonelik başvurusu için; Nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik belgesi, tapu veya kira sözleşmesi, ev sahibinin abonelik başvurusu (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekmektedir. Abonelik başvurusuna ek olarak aynı belgeler kullanılarak doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenlenir.

Dask olmadan elektrik aboneliği yapılır mı?

6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu’na göre tapu işlemleri ile elektrik ve su abonelik işlemlerinde zorunlu deprem sigortası yaptırılması gerekiyor.

e-Devlet abonelik taşıma nasıl yapılır?

E-devlet üzerinden fatura transferi yapmak için e-devlete şifre ile giriş yaptıktan sonra nüfus sistemindeki adres kaydını değiştirmek gerekmektedir. Yeni ikametgah adresinin sistemde yer aldığından emin olunmalıdır. Adres bilgisi değiştikten sonra abonelik transferi bölümüne yönlendirileceksiniz.

Kiracı elektrik aboneliğini nasıl üstüne alır?

Kiracıysanız yapmanız gereken tek şey kira sözleşmenizi ek olarak sunmaktır. Elektrik aboneliği açmak için doğrudan bölgenizdeki elektrik şirketinin müşteri hizmetleri merkezlerine başvurabilir veya web sitesi veya e-devlet üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz.

Sıfırdan elektrik aboneliği nasıl alınır?

Yepyeni bir daireye taşındığınızda ilk abonelik işlemini tamamlamanız gerekecektir. Abone bağlantı işlemini, bulunduğunuz ildeki ilgili elektrik dağıtım şirketinin şubelerine başvurarak tamamlayabilirsiniz. Elbette elektrik aboneliği için gereken belgelerin eksiksiz olması çok önemlidir.

Elektrik aboneliği aynı gün açılır mı?

Şehir içi ve şehir dışı dağıtım bölgelerinde 24 saat, kırsal dağıtım bölgelerinde ise 48 saat içinde elektriğiniz açılacaktır.

Elektrik ve su aboneliği nasıl alınır?

E-devlet sistemi (.tr) üzerinden tüm vatandaşlar, bürokratik hiçbir işlem yapmadan elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerini yaptırabiliyor. Milyonlarca vatandaşın işlemlerini dijital ortamda yapabilmesini sağlayan e-devlet, .tr adı altında yeni bir hizmet başlatıyor.

E-devlet üzerinden elektrik aboneliği yapılır mı?

e-Devlet Kapısı, 81 ilde 21 elektrik dağıtım şirketinin serbest tüketicilere ve yük altında kaynak temini yapan tüketicilere sunduğu abonelik ve iptal başvuru hizmetleri ile bilgi hizmetlerinden yararlanmanızı sağlar.

Su abonelik taşıma kaç gün sürer?

Her iki sürecin ortak noktası, abonelik işlemleri için ev sahibi veya kiracı tarafından istenen belgelerdir. Başvurunuzu nasıl yaparsanız yapın, aynı belgeleri gerekli ofislere teslim etmeniz gerekir. Su aboneliğiniz için gerekli belgeleri teslim ettikten ve gerekli ücreti ödedikten sonra, su aboneliğiniz 1-3 gün içinde açılacaktır.

Kira sözleşmesi olmadan abonelik alınır mı?

Kira sözleşmesinin bulunmaması halinde, ikametgah belgesi, teminat bedeli ve damga vergisi, kira sözleşmesi sonucu mal sahibi ile mal sahibi arasında doğabilecek her türlü sorumluluğun kendisine ait olduğunu belirten yazılı beyanla birlikte tahsil edilir. Elektrik kesintisi durumunda ise açılış ücreti alınır.

E-devlet abonelik taşıma nasıl yapılır?

E-devlet üzerinden fatura transferi yapmak için e-devlete şifre ile giriş yaptıktan sonra nüfus sistemindeki adres kaydını değiştirmek gerekmektedir. Yeni ikametgah adresinin sistemde yer aldığından emin olunmalıdır. Adres bilgisi değiştikten sonra abonelik transferi bölümüne yönlendirileceksiniz.

Su aboneliği kaç para 2024?

Sahte belge veya beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Teminat tutarları: Konut 615,20 TL, Konut inşaatı 1.122,44 TL, İşyeri 1.389,74 TL, İnşaat 9.

Elektrik ve su aboneliği için ne lazım?

Şahsen başvuruda bulunmak istiyorsanız aşağıdaki belgelerin eksiksiz olduğundan emin olmalısınız: Mülkiyet hakkını kanıtlayan kimlik belgesi (kira sözleşmesi, tapu, konut tahsis belgesi vb.), sayaç güncel işareti, zorunlu deprem sigortası.

Elektrik, su ve doğalgaz abonelik kaç günde açılır?

Ancak genel olarak su aboneliğiniz abonelik işleminizi tamamladıktan sonra 1 ila 3 gün içerisinde açılacaktır. Özel bir durumunuz ve aciliyetiniz varsa başvuru sürecinde veya müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek durumunuzu bildirebilir ve yardım isteyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir