İçeriğe geç

Krenat Ne Demek

Pinnat yaprak ne demek?

Yaprak ayasının parçalanması bileşik yapraklar üretir. Parçalanma iki şekilde gerçekleşir: a) Parçalanma, orta damara dik eksenler boyunca gerçekleşir. Bu tür yaprağa pinnat denir. Pinnat uçlar tek ise imparipinnat; çift ise paripinnat denir. b) Parçalanma, orta damara paralel yönlerde gerçekleşir.

Bitkilerde karpel ne demek?

Karpel, dişi organın içinde yumurtaları taşıyan herhangi bir kısım; bir pistilde karpel, pistilin kendisidir. kısa tutam, tutamdan daha az tüyle kaplı yüzey. Kret, kenarı künt, yuvarlak dişlerle süslenmiştir.

Dişli yaprak nedir?

Testereli: Testere dişlerine benzeyen tırtıklı yaprak kenarlarına ve sivri uçlara sahip yapraklardır. Dişli: Tırtıklı kenarları ve çok keskin olmayan bir ucu olan bir yaprak türüdür. Lobate: Yaprak içinde belirgin alanlara (loblara) sahip bir yaprak türüdür.

Paripinnat ne demek?

Pinnat yapraklarda terminal yaprakçık tek ise imperipinnat, iki tane ise paripinnat adını alır.

Stipül ne demek?

Botanikte, stipül genellikle yaprak sapının (petiyol) tabanının her iki tarafında (bazen sadece bir tarafında) bulunan bir çıkıntıdır. Botanikte, stipül genellikle yaprak sapının (petiyol) tabanının her iki tarafında (bazen sadece bir tarafında) bulunan bir çıkıntıdır.

Pedisel nedir bitki?

BİTKİ MORFOLOJİSİ Braktelerin koltuklarından çıkan ve ucunda çiçekler bulunan dala pedinkül (sap) denir. Her çiçek kısa veya uzun bir pedinkülün ucunda bulunur. Çiçek parçaları genişlemiş çiçek kabına, yani pedinkülün ucuna (reseptaküler) bağlıdır.

Pistil ve karpel aynı şey mi?

Pistil (dişi organ) Pistil bir veya daha fazla karpelden oluşur. Pistil birden fazla karpelden oluşuyorsa, karpeller birbirinden ayrı oluşur (apocarp gyneceum) veya dişi organı oluşturmak için birbirleriyle birleşir (cenocarp gyneceum).

Stigma nedir bitki?

Stigma veya stigma, polenin geldiği ve yapıştığı pistilin genişlemiş üst kısmıdır. Çiçek başı diyagramı, çiçeğin tepesine bağlı olan stigma’yı, yumurtalığın dar ve yukarı doğru bir uzantısı olarak göstermektedir.

Stipula nedir bitki?

Buğdaygillerde (Poaceae) ve bazı bitkilerde, yaprak tabanı daha geniş ve düz hale gelir. Buna yaprak kılıfı denir. Bazı bitkilerde, yaprak tabanında iki küçük çıkıntı oluşur. Bunlara pinnae (stipula) denir.

Sesil yaprak nedir?

Yaprak sapının her iki tarafındaki küçük oluşumlara başakçıklar denir. Yaprak saplı yapraklara “saplı” veya “saplı” yapraklar, yaprak sapsız yapraklara ise “saplı” veya “saplı” yapraklar denir.

Palmat yaprak nedir?

Botanikte yaprakları tanımlamak için kullanılır. Bir uçtan uzanan beş veya daha fazla lobu olan yapraklara palmat yapraklar denir.

Bifasiyal yaprak ne demek?

Bu ifade monokotiledonların şerit şeklindeki yaprakları için kullanılır. Örneğin, iris yaprağı, soğan yaprağı.

Subulat yaprak nedir?

Subulat: Küçük, çok ince ve uzun yapraklar.

Sinkarp nedir?

Korindon olarak da adlandırılan kapsül, bileşik bir ovaryumdan (sinkarp) oluşan en az iki karpelden (meyve yaprağı) oluşan, kendiliğinden açılan, çok tohumlu kurutulmuş bir meyvedir.

Palmat yaprak ne demek?

Botanikte yaprakları tanımlamak için kullanılır. Bir uçtan uzanan beş veya daha fazla lobu olan yapraklara palmat yapraklar denir.

Yaprak tipleri nelerdir?

Yaprak çeşitleri: Yumurta yaprağı, eliptik yaprak, kalp şeklinde yaprak, Elsi yaprağı, iğne yaprağı.

Akuminat yaprak nedir?

Yaprak ayasının ucu sivridir. 2. Sivri: Uca doğru aniden daralır ve sivrilir.

Taç yaprak çanak yaprak nedir?

Çanak yaprak, aynı zamanda kaliks olarak da adlandırılır, bir çiçeğin en dış halkasını oluşturan çoğunlukla yeşil yapraklardan herhangi biridir. Ludwigia octovalvis çiçeğinin taç yaprağı (sarı) ve çanak yaprağı (yeşil) kısımları. Çanak yaprakların oluşturduğu gruba kaliks veya kaliks halkası denir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kaliteli Escort